Trimmen

Voor het behoud van een gezonde huid en vacht is het voor veel honden noodzakelijk om regelmatig een trimsalon te bezoeken voor een trimbeurt.

Trimmen is een verzamelnaam voor het verzorgen van de vacht middels verschillende technieken: knippen, effileren, plukken, strippen, scheren, ontwollen, kammen, borstelen, ontklitten, was-blaasmethode, wassen en föhnen.

Niet alleen voor halflang en langharige honden is een trimbehandeling noodzakelijk, kortharige honden hebben eveneens baat bij een bezoek aan de trimsalon. Voor deze honden is er de was-blaasbehandeling om ze sneller door de overmatige verharing heen te helpen.

Voor elke rashond is er een voorgeschreven model, een zgn. trimschema; ik werk zoveel mogelijk volgens deze schema’s. Bij kruisingen kijk ik welk schema het beste bij uw hond past. Smaken verschillen nu eenmaal en als u uw geliefde viervoeter graag anders getrimd ziet, laat het me dan weten. Dan ga ik in overleg met u kijken welk model het mooiste is bij uw hond.

Ik werk met de nieuwste methodes om de vacht van uw hond op de juiste manier te behandelen.

Ik maak gebruik van hoogwaardige verzorgingsproducten om de vacht, oren, ogen van uw hond te verzorgen. Het hangt af van de vachtsoort en conditie van de vacht welke shampoo en/of conditioner er wordt gekozen om het mooiste resultaat te behalen. Voor het drogen van de gebruik ik een waterblazer, dit is een krachtige föhn die niet warm wordt. Door de kracht van de luchtstroom wordt het water uit de vacht geblazen. Daarna wordt uw hond verder droog geblazen met en lauwwarme föhn en uitgeborsteld volgens het lijn borstelen principe; de föhn blaast de vacht open tot op de huid zodat het haar vanaf de huid tot de haarpunt kan worden geborsteld. Systematisch wordt de hond helemaal geborsteld zodat alle haar is ontward.

Een trimbehandeling ziet er als volgt uit:

  • Wassen en drogen met waterblazer
  • Borstelen /kammen en ontklitten*
  • In model brengen van de vacht 
  • Nagels knippen
  • Orenschelp schoonmaken en overtollig haar in de gehoorgang knippen

*Ontklitten wordt alleen gedaan als er sprake is van enkele klitten. Bij het ontklitten staat het welzijn van uw huisdier voorop; het ontklitten is zeer belastend voor het dier en is arbeidsintensief. Dit kost extra tijd en dus geld. Omdat ontklitten, hoe voorzichtig ik ook te werk ga, nooit pijnloos kan en omdat klitten dicht op de huid kunnen zitten, is het niet altijd mogelijk om ze te verwijderen zonder de huid te beschadigen

Houdt er rekening mee dat de plekken die eventueel wel kunnen worden uitgeborsteld dat dit haar daarna beschadigd is en in de toekomst sneller weer zal gaan klitten. Dit haar heeft extra zorg thuis nodig doormiddel van een verzorgende conditionerspray. Door veel vuldig met de borstel over de huid gaan tijdens het ontklitten kan de huid beschadigd raken en daardoor kan er een ontsteking ontstaan  “hotspot” . Mede hierdoor wordt bij veel klitten of vervilting altijd gekozen voor het kort scheren van de vacht, het welzijn van uw hond staat voorop bij de trimbehandeling.

Het is dus van groot belang om klit te voorkomen, ik help u graag om een juiste borsteltechniek aan te leren en u te adviseren welk gereedschap en verzorgingsproducten voor uw hond geschikt zijn.